Kongres športa za vse

25. November 2016

 

Vabimo vas na 11. Kongres športa za vse v petek 25. novembra 2016 in v soboto 26. novembra 2016 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani (v času sejma Narava zdravje)

Gibanje je zdravje” je znano dejstvo.   Redna gibalna aktivnost ima pozitivne učinke na zdravje posameznika, izboljša njegovo psihofizično počutje in delovno storilnost. Produktivnost športno aktivnega posameznika je višja, zato je gibalni aktivnosti potrebno nameniti posebno pozornost tudi v času, ko so ljudje na delovnem mestu. Zdravo delovno okolje je eden izredno pomembnih dejavnikov za doseganje dobrih rezultatov, hkrati pa tudi želja vsakega zaposlenega in dolžnost vsakega delodajalca. Takšno delovno okolje prinaša koristi za vse, delojemalce in delodajalce.  Gibalna aktivnost zaposlenih je osrednja tema letošnjega, 11. Kongresa športa za vse, ki bo organiziran na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani25. in 26. novembra 2016, v času sejma Narava-zdravje. Na dvodnevnem kongresu bomo gibalno aktivnost zaposlenih obravnavali iz številnih vidikov, hkrati pa ponudili tudi nekaj primerov dobre praske. Kongres športa za vse (obvezna je udeležba v soboto, 26.11.) zagotavlja tudi licenco Športne unije Slovenije.   Hiter tempo, ki ga narekuje delovnik, je pogosto razlog, da zaposleni kljub temu, da imajo možnost oziroma pravico do aktivnega odmora, le-tega zelo redko izkoristijo (Basič, 2015). Razlog je v prvi vrsti verjetno potrebno iskati v pomanjkanju lastne volje, zato je pomembno dvigniti zavedanje o tej problematiki. Cilj pa bo lažje doseči tudi z organizirano redno gibalno aktivnost na delovnem mestu in ravno slednje lahko predstavlja zanimivo tržno nišo za športne organizacije, ki jo v tem trenutno izkoriščajo predvsem tržno orientirani posamezniki. 

Organizatorji kongresa športa za vse so: Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez, Fakulteta za šport, Nacionalni inštitut za javno zdravje, Planinska zveza Slovenije, Športna unija Slovenije, Fitnes zveza Slovenije in Sokolska zveza Slovenije.

Kotizacija za udeležbo na kongresu znaša 15 EUR+ DDV in vključuje: vstopnico za sejem Narava -zdravje, zbornik kongresa, kavo med odmori.


Dodatno gradivo: