Z znanjem do boljšega zdravja

16. november 2018 - Medgeneracijsko obarvan Tradicionalni slovenski zajtrk

23. 11. 2018
Ob obeležitvi dneva slovenske hrane sta se na pobudo Nacionalnega inštituta za javno zdravje območna enota Nova Gorica v prijetnem dopoldnevu družili dve generaciji: otroci Vrtca Ajdovščina – enota Vipava ter stanovalci Zavoda Pristan iz Vipave.

Zaposlene iz inštituta so za sodelujoče pripravile kratko delavnico z ugankami o zdravi prehrani, kmetijstvu in čebelarstvu, otroci iz skupine Lune pa so se udeležencem predstavili z bogatim pesniškim programom.

Na ta dan poteka v vrtcih in osnovnih šolah tudi projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, kateremu so sledili tudi v Zavodu Pristan. Za zajtrk so tako ponudili domač kruh iz krušne peči, maslo, med, sir, jabolko in mleko. Projekt je namreč namenjen izkazovanju podpore domačim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbudi širše javnosti k rednemu uživanju zajtrka.

Namen tega dne je bil prav poseben. Ne samo, da smo se pogovarjali o tradicionalni slovenski hrani temveč smo se tudi medgeneracijsko in medinstitucionalno družili. Sam dogodek smo si popestrili tudi z izmenjavo simboličnih darilc (otroci so pripravili risbice, varovanci pa so pripravili punčke iz blaga …).

Zahvaljujemo se zaposlenim in stanovalcem Zavoda Pristan Vipava ter skupini Lune iz Vrtca Ajdovščina - enota Vipava za njihov prispevek pri izvedbi dogodka.