Duševno zdravje

Delavnica "Podpora pri spoprijemanju s tesnobo"

19. 01. 2017
V letu 2016 so se v okviru posameznih zdravstvenovzgojnih centrov/Centrov za krepitev zdravja v zdravstvenih domovih po celi Sloveniji začele izvajati brezplačne delavnice Podpora pri spoprijemanju s tesnobo.

Delavnice predstavljajo pomemben vir pomoči in podpore posameznikom, ki se srečujejo z obremenjujočimi simptomi in posledicami anksioznih motenj.

Kdo se lahko udeleži delavnice?
Vsi odrasli z diagnosticiranimi anksioznimi motnjami in tisti, ki vas (izrazita) tesnoba ovira pri vsakodnevnem življenju (tudi če nimate diagnoze); zaželena je tudi udeležba svojcev.

Kaj boste pridobili / kako vam bo delavnica pomagala?

  • Spoznali boste osnovne značilnosti anksioznih motenj, vzroke zanje ter potek in načine zdravljenja.
  • Naučili se boste, kako si lahko pomagate sami in izboljšate svoje počutje.
  • Z drugimi v skupini boste lahko izmenjali svoje izkušnje in se medsebojno podpirali.

V okviru delavnice boste obravnavali naslednje vsebine:

  • vzroki in simptomi anksioznih motenj,
  • zdravljenje in premagovanje anksioznih motenj,
  • vpliv misli na čustva, vedenje in telo,
  • preprečevanje poslabšanj in ponovitev.

Kako poteka delavnica?
Delavnica traja en mesec in obsega štiri tedenska srečanja v skupini, ki trajajo uro in pol (90 minut). V skupini je okoli 8 udeležencev. Vsak udeleženec ima tekom delavnice tudi možnost 15-minutnega individualnega razgovora z izvajalcem delavnice.

Kaj potrebujete za udeležbo na delavnici?
Pisalo, očala, če jih uporabljate pri branju, in kartico zdravstvenega zavarovanja. Na prvem srečanju boste prejeli brezplačen priročnik, v katerem so glavne vsebine delavnice, in ga boste ves čas uporabljali tudi kot delovni zvezek.

Kako se lahko vključite v delavnico?
Na delavnico vas lahko napoti vaš osebni zdravnik, referenčna ambulanta ali psihiater. Udeležite se lahko delavnice v kateremkoli zdravstvenem domu, ki izvaja delavnice. Seznam se nahaja na naslednji povezavi.

Kam se lahko obrnete po dodatne informacije?
Z vsemi vprašanji glede delavnice se lahko obrnete na zdravstvenovzgojni center/Center za krepitev zdravja v vašem zdravstvenem domu ali katerikoli zdravstvenovzgojni center/Center za krepitev zdravja, kjer se izvajajo delavnice. Seznam se nahaja na naslednji povezavi.